Inhoud

Opleiding Ruitercoach aan de Gelukkige Ruiter Academie

De opleiding bestaat uit:

  • 1e opleidingsjaar van 13 maanden verdeeld in 4 modules
  • 2e opleidingsjaar van 13 maanden verdeeld in 4 modules
  • Per module een opdracht t.b.v. het vullen van een persoonlijk portfolio
  • Assessment, theorie- en praktijkexamen
  • Jaarlijkse verplichte na- en bijscholing van 1 dag

In het 1e opleidingsjaar ontwikkel je de zelfkennis, intuïtie, inzicht, coachingsvaardigheid, didactische vaardigheid en de trainingstechnische vaardigheid die nodig zijn om paarden en ruiters met hun angsten en onzekerheden te coachen en weer in het zadel te helpen. Na het examen kun je aan de slag als Basis RuiterCoach (BRC), zie de algemene voorwaarden voor de mogelijkheden tot een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

In het 2e opleidingsjaar ontwikkel je de expertise in coachingsvaardigheid, paardvaardigheid, instructievaardigheid, trainingsvaardigheid, intuïtie en inzicht om als instructeur paarden en ruiters met meer specifieke vraagstukken volledig te begeleiden. Na het examen mag je aan de slag als Expert RuiterCoach (ERC), zie de algemene voorwaarden voor de mogelijkheden tot een beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Het niveau van de opleiding is HBO niveau.

Modules in het tweede jaar

Jaarlijkse nascholing

Na het behalen van je diploma hoor je bij de Gelukkige Ruiter Academie Community. Ga je als RuiterCoach professioneel aan het werk dan is de jaarlijkse nascholing (gedurende 2 jaar na het behalen van je diploma) verplicht. De nascholing is 1 dag per jaar. We gaan aan de slag met nieuwe inzichten, ontwikkelingen en tools, vragen vanuit de BRC-groep en spijkeren je weer helemaal bij!​

Share