Chantal de Jong

Ik heb voor deze opleiding gekozen, ook omdat ik m’n hart wilde volgen. Meer doen van wat ik leuk vind. En dit resulteerde binnen een jaar tot een carrièreswitch naar Ruiter Coach. Hoe gaaf is dat!

Jelly Paulusma

De opleiding heeft een boost gegeven aan mijn carriere! Mijn connectie en relatie met mijn eigen paarden sterker gemaakt. En mijn lesklanten zijn erg tevreden met mijn nieuwe coachende manier van lesgeven! De opleiding mij heel veel gebracht op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en ik rijdt weer met plezier…. Lees verder »

Mandy Stoop

Ook ik ben ineens stukken zekerder van mezelf, kun je nagaan hoe we gegroeid zijn over een jaar.

Colette Nummerdor

Na diverse opleidingen ben ik bij Monya en haar Gelukkige Ruiter Academy gekomen om daar het Expert Ruitercoach traject te doorlopen. Dit is een enorme verrijking voor mijn kennis geweest.

Lindsay Janssen

Een super toffe en gave academie waar je je echt welkom voelt! Laatst de livestream gevolgd. Naderhand nog telefonisch contact gehad met Monya en wat een hele eerlijke, fijne en vooral meedenkende toffe vrouw! Monya kijkt echt naar de behoefte van een eventuele nieuwe kandidaat en wat daar het beste op aansluit!… Lees verder »

Jelly Paulusma

Oprecht, praktisch, paardvriendelijk, mensvriendelijk, deskundig. kortom: Top!

Priscilla Buijs

In December ben ik 3 dragen op trainingskamp geweest bij Monya met mijn 6 jarige merrie. Doordat zij een enorme groeispurt heeft gehad en 1.78m hoog is, heeft zij heel erg de tijd nodig om te groeien en sterk te worden. Monya heeft voor ons een programma op maat opgesteld,… Lees verder »

Frederique Stravers

Bij deze wil ik Monya van harte aanbevelen.
Sinds 2015 is zij op wekelijkse basis  een vaste waarde m.b.t advies en instructie op onze revalidatie stal en noodopvang voor de Dierenbescherming. De manier waarop zij de paarden en mensen benadert is zeer professioneel en altijd open en eerlijk…. Lees verder »

Jeanne Valk-Janssen

Monya heb ik jaren geleden voor het eerst ontmoet op ’t Balingehof, dat zij toen samen met haar ex-man runde. Ik heb haar les zien geven en wat mij het meest opviel was de rust. Monya is heel duidelijk, maar zonder het geschreeuw en de drukdoenerij die daar vaak bijhoort…. Lees verder »

Stiekene Boerma

Monya is een gepassioneerd maar ook nuchter paardenmens. Dat zie je terug in haar lesgeven. Ze komt met eenvoudige oplossingen die ook voor een iets minder getalenteerde ruiter zoals ik goed navolgbaar zijn. Puttend uit haar enorme ervaring en vakmanschap helpt ze ruiter en paard echt een stap vooruit…. Lees verder »

Ingrid van ’t Hof

Na veel lessen te hebben gevolgd bij diverse instructrices, die allemaal een andere manier van rijden en omgaan met paarden hadden, raakte ik een beetje in de war welke richting ik op wilde. Toen kwam Monya Spijkhoven op mijn pad. Zij liet mij inzien dat alle manieren voor- en nadelen hebben en dat je beter alle goede kanten van die manieren eruit kunt pikken en vooral je gevoel moet volgen…. Lees verder »

Lotte Doeven

Het zoeken in het rechtrichten en zoeken in een manier om Wo haar moeilijke lijf en sterke mind aan te spreken deed ons bij Monya uitkomen, die haar gewicht gewoon echt in goud waard is. Zo gaaf hoe Wo op haar reageert!

Djoeke Postema

Bedankt voor de fijne les, ik zie het weer positief in!

Hetty Koning

Soms zou je willen dat ze sommige mensen kunnen klonen, daar zou Monya er dan 1 van zijn zodat we meer gebruik kunnen maken van haar professionaliteit.

Lotte Doeven

Zo fijn, iemand te treffen die mijn gevoel en ideeën bevestigt en haarfijn weet hoe de vork in de steel zit… en… de vinger op de zere plek legt. Op en top paardenvrouw.

Carolien Kocx Taekema

Ik wil je nog even laten weten dat Gabe vandaag ZO GOED ging. Enorme schoudervrijheid. Heel bijzonder om te voelen! Ben erg blij met je!

Bianca Kersten

En braaaaaaf dat Unico hier in Spanje is! Jouw training heeft wonderen gedaan! Vandaag klaar om als volleerde hengst achter de dames aan te gaan (met zn allen los in de bak)… brullen… met zn voorbenen slaan… en ik stond er tussen en zei ‘uhuh, nee Unico’… Lees verder »

Simone Zwaan-Groot

Monya geeft hele fijne lessen, kijkt naar wat je aankan en houdt rekening met je paard, geeft je vertrouwen en doet alles in rust! Ik heb meer zelfvertrouwen en plezier in het rijden door haar lessen gekregen.

Hetty Koning

Monya helpt ons met het trainen van onze beide paarden. Onze mini shetlander weet ze elke keer weer te verrassen met een nieuwe uitdaging waardoor hij uitgegroeid is tot een vrolijke, evenwichtige pony. Vandaag heeft ons andere paard voor het eerst training van Monya gehad. Haar kennis,… Lees verder »

Hannah Bouma

Na een les van Horst Becker op Horse Event 2006 wilde ik les van hem gaan nemen en kwam daardoor terecht op ’t Balingehof. En daar bleef ik komen, ook toen Horst er geen les meer gaf.
Eerst voor een workshop met de Equisimulator (dat was een openbaring),… Lees verder »

Liza Hollingsworth-Gottlieb

Na 2 weken van twijfel en verdriet over de toekomst van mijn fries Bas en ik plus de twijfel of ik mijn angst voor dat dominante en enge gedrag wel zal kunnen overkomen heb ik na mijn les vandaag weer alle vertrouwen! Ook Bas kan zo mak als een lammetje zijn,… Lees verder »

Angela van Wooning

Super training/les gehad vanuit de Biomechanica van het paard ipv vanuit het plaatje. Met een paard dat 100% voor je wilt werken, hoe trots kan je zijn op je witte vriend :).

Gerda Jochems

Heb dankzij Monya het vertrouwen weer terug in mijzelf en in mijn paardje. Aan den lijve ondervonden hoe ze ruiter en paard helpt!

Liza Hollingsworth-Gottlieb

1.5 jaar geleden brak ik mijn rug bij een val van mijn paard. Het was goed mis. Twee heftige operaties en blijvende uitval in mijn linkerheup. Toen ik na flink zeuren na 7 maanden weer eens op mocht stappen (alleen opstappen) bleek ik doodsbang en liet mijn paard mij helemaal niet opstappen!… Lees verder »

Simone Zwaan-Groot

Een aanrader!! Zo leuk om te doen en met een rugzak vol tools en tips en een grote glimlach op je gezicht ga je weer naar huis.

Michelle Chesters

Volgens mij hebben jij en Moya een verborgen toverstokje tijdens lessen; iedere keer weer komen er nieuwe ervaringen uit de toverdoos. Simpelweg magisch…..Dank je wel x1000.

Anne-Marie

Nogmaals bedankt voor de geweldige bootcampweek. Ik vond het best spannend allemaal.
Vrijdag op weg naar huis had ik een big smile op mijn gezicht en heb vertrouwen om mijn angst, door meer inzicht, te overwinnen.

Lianne Leijten Diepstraten

Wat een onvergetelijke dag met Monya en haar drie paarden. Drie hengsten maar toch heel verschillend: Amoroso (“opa”), Zahori (“ondeugend”) en Diesel (“kleine macho”). ’s middags heb ik gewerkt met Zahori; dit had ik ’s morgens zeer zeker niet gedurfd!
Eerst was Zahori aftastend, afwachtend en wist hij niet precies wat te doen…. Lees verder »

Pieter van der Wel

Bij Monya heb ik de cursus NLP met paarden gedaan. Als er iemand is met een passie voor paarden, dan is het Monya!
Ik heb gewerkt met de 19 jarige hengst Amoroso alias “Opa”. Opa leerde mij letterlijk en figuurlijk de teugels in handen te nemen,… Lees verder »

Corine Ligt

Het is nu allemaal beetje bezonken. en ik vond de coachingssessie erg fijn! prettig om te voelen dat ik gewoon een verkeerde keus heb gemaakt. Nu moet dat gevoel van accepteren nog komen dat ik een fout heb gemaakt. dat is nog lastig, ik wil alles toch goed doen en dit lukte niet dat is nog moeilijk…. Lees verder »

Kathleen Snippe

Vandaag voor de tweede keer les gehad van Monya, wat een topper is het. Precies de juiste snaar weten te raken waardoor mijn paard boven zichzelf uitstijgt (in alle rust en met pure lichaamsbeheersing). Ik ben er heel blij mee en Onirico toch wel. Bedankt Monya!… Lees verder »

Frederique Stravers

Ik heb een angstige kruising PRE en Monya helpt ons stap voor stap naar ontspannen aangespannen werken, want als mijn paard afgaat, krijg je ongelukken. Heel fijn om zo onze angsten te overwinnen!

Paulina Kwiatkowska

Als je iemand zoekt die weet hoe met angst om te gaan is het Monya wel. Heb het van heel dichtbij meegemaakt!​

Anneke van Brakel

Onvergetelijke dag bij Monya Spijkhoven, NLP met paarden.
Moet nog even veel nadenken (en opschrijven) maar ben zo blij dat ik gegaan ben.

Roger Rutten

Het is jammer dat Monya zover weg woont want mijn PRE Seno wil elke dag lessen en ik ook…. is geen les maar een heerlijk uitje!

Annette Rijken

Lessen met Monya is compleet. Ze kijkt met gevoel naar het paard, de ruiter, de beweging en de gemoedstoestand van beiden. Ze weet te enthousiasmeren en de combinatie ruiter/paard een stap vooruit te brengen!

Ingrid Geldof

Ik ben al voor altijd een fan!!

S. v. W.

Jij bent zo een ontzettend goed en puur mens, jij bent een voorbeeld voor vele anderen! En wellicht heb je daar geeneens weet van!

Annelise Breemersch

Ze geeft je ook zo veel zelfvertrouwen dit deed me zoveel goed!

Corina Rossen

Wow Monya Spijkhoven, met diep respect… voor mij ben jij een ultieme uiting van authenticiteit en vrouw met een missie. Ik wens je alle geluk!

Karin Kromhout

De enige persoon die ik mijn paard zou durven toevertrouwen ben jij! Wij genieten erg van jouw leerzame lessen!

Astrid Noordhoek

Ja, als je wilt leren rijden met gevoel, finesse en minder = meer dan ben je bij haar aan het juiste adres.

L. L.

Je hebt zoveel kennis en inzicht en creatieve oplossingen door een schat aan ervaring en gevoel voor paard en mens. Deel het met de wereld en de wereld wordt beter en wijzer. Hard nodig in paardenland!

Ted Evers

Een puur genoegen te zien hoe Monya met paarden communiceert en precies kan uitleggen wat ze doet.
Ted Evers
www.commitments.nl

Christl Briels

Monya heb ik leren kennen als iemand die met veel compassie paard en bijbehorend mens benaderd. Een gezonde relatie tussen mens en zijn/haar paard vormt bij haar de basis, en op deze basis wordt verder gewerkt aan het technisch rijkunstig verbeteren van zowel het paard als de ruiter…. Lees verder »

Monica Zijlstra

Vandaag een bijzondere en zeer boeiende dag gehad bij Monya in de NLP training met paarden. Wat een gave heeft ze toch om niet alleen paarden maar ook de mens in relatie tot het paard aan te voelen. Kan het iedereen aanbevelen.

A. B.

Monya is iemand die zich kwetsbaar op durft te stellen voor een groot publiek! Ik had al veel respect voor Monya Spijkhoven maar na deze column is dat alléén maar gegroeid! We moeten gewoon durven onszelf te zijn en te accepteren dat de weg die we zelf kiezen de juiste is!… Lees verder »

Patricia Scholder

Mijn paard is 14 en heeft helaas fysiek en mentaal een goede basistraining gemist. Daarnaast hij heeft problemen in de achterhand. Monya luistert naar je paard, en gebruikt in de training de mentale en fysieke situatie van dat moment. Ze zag in een paar minuten wat voor karakter hij heeft en dat blijkt heel behulpzaam in de training…. Lees verder »

Milou Toetenel

Ik heb al een aantal lessen van Monya gekregen. Afgelopen twee keer een ‘zit’ les gehad. Een hele nieuwe wereld om te ontdekken. De laatste les mogen rijden met de ‘elastieken’, dit gaf mij kracht en stabiliteit. Daarnaast heb ik door de elastieken veel zelfkennis gekregen over wat ik zoal fout deed tijdens het rijden…. Lees verder »

Vera Wayper

Galan CXIV is mij meteen uit het oog verloren zodra hij Monya ziet of haar stem hoort. Mijn stoere (maar o zo onzekere) paard heeft veel houvast aan haar instructie. We zijn van voorhand- langzaamaan naar achterhandbelasting gegaan, zijn hele model is totaal veranderd en hij is een soepel,… Lees verder »

Madieke Heemskerk

Iedere keer weer is het een feestje om een les van Monya te krijgen, zowel ik als mijn paard(en) zijn enorm blij met haar. Monya probeert het beste uit ruiter en paard te halen en dat op een ontspannen manier…
Ik en mijn paard(en) hebben al veel van haar mogen leren en hopelijk mogen wij nog heel veel van haar gaan leren!!… Lees verder »

Ellis van Kampenhout

Vanaf de eerste dag dat ik op mijn jonge Lusitanoruin Ferro stapte heb ik begeleiding van Monya. Het was voor mij een best spannende nieuwe stap, een nieuw en vooral jong paard en nieuwe instructie.
Maar vanaf die eerste dag was het ook allemaal zo vertrouwd en zo vanzelfsprekend!… Lees verder »

Marjon Koetsier

Toevallig kwam Monya op ons pad toen we mochten starten met het opbouwen van een blessure. Haar kennis van het paard en revalidatieprocessen EN het overbrengen van deze kennis is heel prettig en leerzaam! Monya heeft een verfrissende blik op revalidatie, het is maatwerk en de variatie die ze aanbrengt in de oefeningen is groot…. Lees verder »

Els van der Meulen

Monya en ik werken al jaar en dag samen tijdens de minor Horse Business Management op de Stenden Hogeschool in Emmen. Ik heb haar leren kennen als een enthousiaste collega die goed bij de studenten ligt.
Els van der Meulen, Docent Stenden University

Dorien Reijnders

Ik heb Monya leren kennen als een vrouw die, als mensen met hun paard bij haar komen voor raad, in no-time de vinger op de zere plek kan leggen (zowel bij de eigenaar als bij het paard).
Haar oplossingen voor mensen met paardenproblemen (of paarden met mensenproblemen,… Lees verder »

Jeanine van der Zijden

Monya is een geweldige paardenvrouw. Ze kan snel de interactie tussen mens en paard doorzien en interpreteren. Zij kijkt goed naar wat paard – paardenmens en of combinatie nodig heeft. Zij is creatief in het vinden van een oplossing die voor mens en dier goed resultaat geeft…. Lees verder »

Patricia Swets

Ik heb de NLP paardendag als zeer prettig ervaren. Mijn angst om paarden te benaderen ben ik voor 99% kwijt en dat is al een goed begin. De afgelopen jaren ben ik enorm gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en heb ik mezelf behoorlijk onder de loupe genomen en veel geleerd en overwonnen…. Lees verder »

Martin Liefting

NLP met paarden! Fantastisch om te zien en te ervaren hoe je terugkrijgt van een paard van wat je geeft.
Ben je gestresst dan krijg je onrust terug. Zit je goed in je vel dan is dat herkenbaar voor het paard puur aan je lichaamstaal en is het paard bereid om je te volgen als je daarom vraagt…. Lees verder »

Sabrina Gahrmann

Begin 2014 is bij mijn Friese merrie een kruisband blessure geconstateerd. We hebben er alles aan gedaan om haar te laten herstellen de afgelopen 11 maanden. Een aantal weken geleden mochten we rustig aan gaan revalideren. Dit hadden we nooit durven dromen na de diagnose in januari…. Lees verder »

Josien Willemsen

Ik ben heel blij dat ik met Monya al 5 jaar kan samenwerken in de opleiding tot paardenhulpverlener! Zij weet mensen aan het denken te zetten, leert ze beter te kijken en te begrijpen. Ik zie hoe studenten veranderen in hun relatie tot het paard. En natuurlijk geldt dat ook voor mezelf,… Lees verder »