Blog

Paarden zijn te stil

18 juni 2019 door Monya Spijkhoven

Paarden zijn te stil. Zouden we ze anders trainen als ze gingen gillen of huilen van pijn, zoals honden doen? Vermoedelijk wel….

Op ‪#‎ToughTopicTuesday‬ las ik het volgende:

If horses expressed pain by vocalizing – like dogs do – would this affect how we train them?A large part of how horses communicate is through body language…. Lees verder »

Wat is waarheid?

22 oktober 2017 door Leandra Theunissen

Waardeer hen die de waarheid zoeken, wantrouw hen die hem denken in pacht te hebben…’
Wij paardenmensen hebben allemaal het beste voor met ons paard, we maken vele afwegingen in onze keuzes voor voeding, training en harnachement. Deze keuzes gaan niet over 1 nacht ijs. En als we dan een keuze gemaakt hebben,… Lees verder »

Veiligheid

22 oktober 2017 door Sandy Groeneveld

Er is op het moment veel te doen over veiligheid en ponyrijden.
Bodyprotectors zijn bijna standaard en er is zelfs al sprake van het verplicht dragen van een veiligheidscap op stal en tijdens de omgang met de pony’s.
Er wordt vaak aan mij gevraagd wat ik hier als instructrice van vind. … Lees verder »

Singing in the rain

22 oktober 2017 door Eva Lazet-Wapenaar

Nou ja, zingen… Ik word niet echt enthousiast als het regent wanneer ik naar buiten moet. Maar paarden hebben zorg nodig en met goede regenkleding valt het vaak toch wel mee. Maar wat doe je als het te nat is om te doen wat je van plan was en de regen al je inspiratie weggespoeld heeft?… Lees verder »

Als ruiter in balans

8 september 2017 door Kathleen Snippe

Voor onze paarden hebben we vaak alles goed geregeld, maar hoe zit het met jou als ruiter? Vandaag wil ik je meenemen in mijn werk als Personal Trainer.
FLEXIBILITEIT…
Al 24 jaar zit ik in het vak; train ik mensen, geef ik les en hoop daarmee mensen een stukje gezonder en fitter te krijgen…. Lees verder »

Een goede basis

26 juni 2017 door Sandy Groeneveld

Heel vaak krijg ik de vraag van mensen of ik een pony te koop weet die bomproof is en 100% betrouwbaar.  Hij of zij moet geschikt zijn voor een kindje dat net is begonnen met ponyrijden en best nog wel onzeker is.

“Nee, die weet ik niet”,… Lees verder »

Zo klaar als een klontje: geef je paard zout!

20 juni 2017 door Astrid Noordhoek

Ja, dat is best wel even schakelen: wij mensen krijgen via onze voeding vaak veel te veel zout binnen. Dan ben je toch geneigd aan te nemen dat dat ook voor je paard(en) geldt. Het tegendeel is echter waar: veel paarden krijgen onvoldoende zout binnen en dat kan allerlei consequenties hebben voor je paard’s gezondheid en prestatievermogen…. Lees verder »

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is!

7 juni 2017 door Eva Lazet-Wapenaar

Als jong meisje reed ik op de manege, ik was niet echt een held en talent had ik ook niet, maar ik hield ervan bij paarden in de buurt te zijn. De rijlessen waren toen erg traditioneel, iedereen deed zoals het al jaren ging, zo hoorde het en zo zou het nog jaren blijven…. Lees verder »

De helende kracht van een paard

18 mei 2017 door Marjorie Vlaar

Mensen en paarden zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Het paard wordt voor het eerst schriftelijk genoemd in een tekst uit de derde dynastie van Ur, daterend van omstreeks 2100 v.C. waarin het wordt omschreven als een dier met een ‘golvende staart’. De mens heeft zich kunnen ontwikkelen dankzij het paard…. Lees verder »

Als ruiter in balans

17 mei 2017 door Kathleen Snippe

Voor onze paarden hebben we vaak alles goed geregeld, maar hoe zit het met jou als ruiter?
Vandaag wil ik je meenemen in mijn werk als Personal trainer.
CORE STABILITY…
Het lijkt wel of iedereen het er tegenwoordig over heeft, of dat het weer zo’n mode term is……. Lees verder »

Categorieën

Tags

Share